Louis & Leonard 2 Min leestijdLimburg

Iedere dag genieten van een panoramisch uitzicht op de beroeps- en pleziervaart, het Limburgs Gouvernement en Ceramique. Een van de mooiste villa's van Maastricht wordt getransformeerd in twee state-of-the art appartementen van uitzonderlijke kwaliteit en met een royale maatvoering. Hier worden alle woonwensen werkelijkheid en wordt genieten met hoofdletters geschreven. Kiest u voor Louis op de begane grond, een gelijkvloers appartement van 204m2 met een privé tuin of voor Leonard, een penthouse-maisonnette van maar liefst 325m2 met meerdere balkons en loggia's.

De appartementen
Indien u de nieuwe bewoner wordt van Louis of Leonard dan krijgt u het eigendom van een gloednieuw appartement of penthouse in casco staat, hetgeen betekent dat u de afbouw volledig in eigen beheer en naar eigen wensen kan laten uitvoeren. Het souterrain biedt ruimte voor een gezamenlijke fietsenkelder, opslag voor huisvuil, een technische ruimte en bergingen. Het privéterrein wordt ingericht als gezamenlijke tuin en parkeergelegenheid, inclusief laadpunten voor hybride auto’s en beveiligd met een automatische schuifpoort en video-intercomsysteem.


Leonard, 1e en 2e verdieping
Leonard is te bereiken via de lift op de monumentale trap in de gezamenlijke ontvangsthal. Dit penthouse-maisonnette heeft met circa 325m² woonoppervlakte verdeeld over twee verdiepingen ongekende mogelijkheden in het invullen van uw woonwensen. Het uitzicht op de Maasoever nodigt uit om onvoorwaardelijk te genieten, met name als de ochtendzon over het wateroppervlak schijnt. Op beide verdiepingen bieden balkons en een loggia adembenemend uitzicht over een groot deel van Maastricht aan de oostzijde van de Maas. De hoge plafonds en de lichtinval in de beoogde woonkamer maken dit appartement uniek in de wijde omgeving. Dit appartement beschikt over twee parkeerplaatsen op het gezamenlijke parkeerterrein en twee bergingen in het souterrain.

Bouwhistorie 
De Eclectische villa aan de Blekerij 52 werd in opdracht van de familie Louis Leonard Joseph L’hoëst. Van oorsprong was het naastgelegen pand aan de Blekerij 50 onderdeel van de villa, maar werd later afgesplitst. L’hoëst was omstreeks het midden van de negentiende eeuw betrokken bij de oprichting van de papierfabriek L’hoëst, Weustenraad & Cie, de latere KNP en tegenwoordig SAPPI. De verantwoordelijke architecten van de villa waren Remont & Fils, te Luik (B). de bouw van deze villa heeft naar alle waarschijnlijkheid plaatsgevonden in de periode tussen 1880 en 1890. 
De villa is gesitueerd in een klein gebied op de westelijke Maasoever, dat oorspronkelijk door het gedempte kanaal naar Luik van het villapark werd gescheiden. Vanwege deze situering is de villa sterk verbonden met de negentiende -eeuwse stedelijke ontwikkeling van Maastricht. Van groot belang vanwege de historische -ruimtelijk relatie met omringende wateren, wegen en voorzieningen. 
Na het afschaffen van de vestingwet in 1867 werd het vrijgekomen bouwterrein aan de zuidzijde van de stad Maastricht, door de welgestelde Maastrichtenaren “ingenomen.” Deze lieten hier vanaf 1887 een hoeveelheid aan riante villa’s bouwen. De villa L’hoëst vormt dan ook een van de eerste exempelaren die alhier in get “Villapark” gebouwd werd.

Contacteer: Christie's International Real Estate | Alard van der Varst Makelaars

  • Christie's International Real Estate | Alard van der Varst Makelaars
Prijsklasse12950001950000
Aantal eenheden2
P1161THEOFFICEMAASTRICHTResidentieLHost_CamD_HR_20190409.jpg
P1161_Theoffice_Hallway_HR_20190506.jpg
P1161_Theoffice_Salon_HR_20190426.jpg
P1161_TheOfficemaastricht_kitchen_HR_20190426.jpg
P1161_Theoffice_masterbedroom_HR_20190426.jpg
P1161_TheOfficemaastricht_bathroom_HR_20190426.jpg
P1161THEOFFICEMAASTRICHTResidentieLHost_CamC_HR_20190409-large.jpg