Villa te koop in HUIZEN met referentie 19404754650 Voorbaan 32, 1271 RT HUIZEN
Ref. HN102458

Voorma en Walch Huizen
Vraagprijs€ 1.650.000 k.k.
Perceelopp.535 m²
Woonopp.215 m²

Contacteer Voorma en Walch Huizen

Hierbij presenteren wij deze unieke, charmante en bijzonder mooi gerenoveerde vrijstaande rijks monumentale boerderij-woning midden in het oude dorp van Huizen.

De voorzijde van dit Rijksmonument heeft een kenmerkende gevel met hierop een muuranker 1712 of dit het werkelijke bouwjaar is, is niet bekend. Wel dat het sinds 1832 in handen is geweest van één familie tot de verkoop in 2018. De woning is sindsdien zorgvuldig gerenoveerd en werkelijk uniek dankzij de sfeer en het karakter dat de woning uitstraalt.

De woning is gerenoveerd en gemoderniseerd naar de eisen van deze tijd, dit wil zeggen dat o.a. het dak volledig nieuw en geïsoleerd is.
De gehele begane grondvloer is voorzien van een nieuwe, geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming. Ook de verdiepingsvloer is geïsoleerd. De installatie is voorbereid op het plaatsen van radiatoren op de verdieping.
Alle binnenwanden op de begane grond zijn nog het originele deels glad gestuukt of u ziet de mooie handgebakken gevelstenen terug.
De buitengevels zijn opnieuw voorzien van de kenmerkende knipvoeg. Een gedeelte van de achtergevel is tijdens de renovatie opnieuw opgemetseld met de oorspronkelijke, schoongemaakte bakstenen.
Vele originele kenmerken van deze boerderij, zijn weer in ere hersteld en daar waar mogelijk zichtbaar gehouden. Denk hierbij onder andere aan de waterput in de woonkamer, de klassieke waterpomp in de keuken en de waterpomp in de achtertuin met zijn eigen waterput.
De originele paneeldeuren zijn gestraald en gelakt waardoor het karakter behouden is gebleven. Sommige handgeschilderde deuren dateren nog uit 1854. De houten schuiframen zijn weer werkend gemaakt zodat ze ouderwets omhooggeschoven kunnen worden. In alle ruimten ziet u de monumentale, kenmerkende houten balken aan het plafond.

De architect heeft in aanvulling op de karakteristieke hoofdopzet van de woning, een midden gang met daaraan gelegen de vertrekken, op een aantal plekken in de woning nieuwe doorgangen gemaakt om zo de ruimtes met elkaar te verbinden. Hierdoor is bereikt dat de woning minder hokkerig is geworden en de verschillende ruimtes van meer daglicht zijn voorzien. Deze doorgangen zijn voorzien van op maat gemaakte blauwstalen kaders waardoor de eigentijdse ingreep duidelijk afleesbaar is.

De boerderij wordt casco aangeboden en is op geheel eigen wijze af te werken!!


INDELING


Begane grond

Aan de voorzijde van de boerderij is de entree met de mooie gang richting de tussenhal. Aan weerszijde van de gang, wat een karakteristieke indeling is voor die tijd, bevinden zich de woon/tv kamer en een studeerkamer met de mogelijkheid voor een gashaard en de aanwezigheid van de in hoge mate gewaardeerde monumentale kitchenette.
In de gang is het gastentoilet bedacht en voorbereid. Via de tussendeur bereikt u een de tussenkamer. Vanuit de tussenkamer kunt u naar de werk- of slaapkamer met een kleine gewelfkelder, naar de (woon)keuken en woonkamer en naar de bovenverdieping.

De keuken is gesitueerd in het hart van de woning met het karakteristieke spoelgedeelte voorzien van een nog originele waterpomp in de hoek en de monumentale, klassieke schouw waar vroeger het fornuis heeft gestaan.

Via de keuken komt u in de geweldige woon/eetkamer. Door het open karakter, de balkenstructuur en de lichtinval in de ruimte kan hier een prachtige woonkeuken en living gecreëerd worden. Er is rekening gehouden met de mogelijkheid hier een houthaard te plaatsen.
De entresol aan de vide, die te bereiken is via de vaste trap in de tussenkamer, is een plek om te werken of om een extra slaapkamer (met eventueel badkamer) te creëren.


Eerste verdieping

Via de tussenkamer en trap komt u op de eerste verdieping van het huis.
De ruimte op de verdieping is gemaximaliseerd middels dakkappellen en is volledig geïsoleerd. De vloer is in te richten als één groot slaapvertrek met ruime badkamer of er is een mogelijkheid om er meerdere slaapkamers van te maken met twee badkamers. De ontwerpen en de voorbereidingen zijn reeds aanwezig.

De ruimte gelegen aan de vide is bereikbaar via de vaste trap en biedt de mogelijkheid om een werkkamer, bibliotheek of slaapkamer te creëren. Er is een mogelijk om vanuit het woongedeelte van de woonkamer aan de achterzijde nog een extra trap te maken om zo de entresol te bereiken.


Tuin

De woning heeft een zeer ruime achtertuin, van ca. 30 meter diep bij 13 meter breed, met de uitgang op de Achterbaan. Er bestaat de mogelijkheid om meerdere auto’s te parkeren op eigen terrein.
De tuin is zeer sfeervol te maken met een mooi zonnig terras omzoomd met bomen en/of een gazon. De door de historicus hooggewaardeerde kiezels gelegen direct aan de achtergevel dienen behouden te blijven. Ook de waterput aan de achtergevel is in ere hersteld.
Het speciaal voor dit rijksmonument ontworpen tuinplan door een tuinarchitect is aanwezig.
Kortom er is meer dan voldoende ruimte om heerlijk te ontspannen, te tuinieren, te spelen of te genieten.

Bijzonderheden:

- Authentieke, monumentale, originele elementen, raamkozijnen, deuren en balken
- Wastobbe, waterput in de woonkamer, waterput in achtertuin en de waterpomp in de keuken werkend gemaakt.
- Sanitair, keuken, vloer- en wandafwerking naar keuze in te richten
- De installatie is voorbereid op het gebruikt van een hybride-warmtepomp.
- Vloerverwarming op de begane grond.
- 2 bijzondere kelders voorzien van daglicht.
- Volledig geïsoleerd dak met hoge isolatie waarde
- Gevels hoogwaardig geïsoleerd middels voorzetwanden.
- Nieuwe geïsoleerd betonvloer met hoge isolatiewaarde.

Neem voor een bezichtiging contact op met de makelaar Jan Willem Baas, of nog beter met uw eigen NVM Makelaar.

Vastgoed IDHN102458
Vraagprijs€ 1.650.000 k.k.
WoningtypeVilla
Woonopp.215 m²
Perceelopp.535 m²
Bouwjaar1712
Slaapkamers3
Badkamers-
Garages -
Energielabel -

Voorma en Walch Huizen Ceintuurbaan 22, 1271 BJ Huizen

  • Maandag - VrijdagOpen van 08.30 - 17.30
  • Zaterdag - ZondagGesloten

Contacteer Voorma en Walch Huizen